Помпи за водоснабдяване и чисти води

Помпи за водоснабдяване и чисти води

Категорията и модела на помпите за водоснабдяване с чисти и условно чисти води се определя от водоизточника, необходимия дебит, напор и съществуваща ситуация, като температура на флуида и околната среда, надморска височина, смукателна височина, диаметър на кладенаца, състав на водата и други.

Виж повече

Освен необходимостта от водоснабдяване към избора на оборудване има отношение и ефективността или разхода на енергия, също така необходимата автоматика за управление и защита. Ние в Пъмптех ЕООД можем да Ви помогнем или съдействаме в това начинание или дейност като Ви предоставим необходимата и подробна техническа и ценова информация за сондажни помпи, центробежни едностъпални и многостъпални помпи, самозасмукващи, приферни, кладенчови помпи, хидрофорни помпени и поливни системи. Табла и аксесоари за управление и защита. 

Помпи за вода – същност и значение

 

Помпи за вода наричаме агрегати, които имат широко приложение в бита, промишлеността и земеделието. Благодарение на тях се пренася значително по-бързо и ефективно вода от източника до желаната локация. За да се възползвате в максимална степен от свойствата им обаче, трябва да изберете подходящите помпи за вода на база водоизточника, нужния дебит, състава на водата и главните фактори от заобикалящата среда. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за различните видове помпи за вода и техните отличителни характеристики. В допълнение, ще научите защо закупуването на помпи за вода от фирма Пъмптех ЕООД е най-добрата опция за вас на пазара.


Виж повече      

 Помпи за вода – видове и отличителни характеристики

  

Ние от фирма Пъмптех ЕООД ви предлагаме пет основни вида помпи за вода. Това са потопяемите центробежни помпи, самозасмукващите водни помпи, хидрофорните помпи и системи, многостъпалните центробежни помпи, както и хоризонталните едностъпални помпи. Ето какво трябва да знаете за всеки един от споменатите видове помпи за вода:

Помпи за вода 1
Помпи за вода - същност и видове

 

-        потопяеми центробежни помпи за вода – те са широко разпространени и предпочитани за поливане на градината и на земеделските култури. Могат да се използват също така за битова употреба и водоснабдяване на къщи или пък като част от хидрофорни системи. Отличават се с модулна структура, която дава възможност за бързо сглобяване и разглобяване, и съответно улеснява поддръжката. Потопяемите центробежни помпи за вода осигуряват постоянен поток от дебит без обратно движение.

-        самозасмукващи помпи за вода – отличен избор са за водоснабдяване на къщи и малки сгради, както и за захранване на поливни системи и резервоари. Възможно е да ги използвате и за изпомпване на вода от шахтови и сондажни кладенци, от реки, от езера, от резервоари и т.н. Сред отличителните характеристики на самозасмукващите помпи за вода са перфектните им хидравлични показатели и способността за поддържане на стабилно налягане. Работят достатъчно добре дори при наличие на въздух и притежават способността да засмукват вода от повече от 8 метра разстояние.

-        хидрофорни помпи за вода и системи – хидрофорните помпи за вода и системи се използват за водоснабдяване и повишаване на налягането в едно- и двуфамилни къщи, както и в по-големи сгради. При тях захранването е възможно да се осигурява от водопровода или пък от буферен резервоар. На база прецизни изчисления за строго индивидуалната консумация се определят диаметрите на тръбите, работният дебит и налягане. Управлението на хидрофорните помпи за вода се осъществява посредством механичен, електронен пресостат или инвертор. Добавен е и мембранен разширителен съд, притежаващ свойството да съхранява определено количество вода. 

-        многостъпални центробежни помпи за вода – проектирани са за хидрофорни системи. Тяхната функция в рамките на тези системи е да повишават налягането или пък да пренасят вода и други флуиди от водоизточника до крайните потребители. Качествените многостъпални центробежни помпи за вода са направени от неръждаема стомана, към която може да са допълнени и други материали, като например чугун. Те имат широко приложение в индустрията, като е възможно да пренасят вода и течности с висока температура. Многостъпалните центробежни помпи за вода могат да се открият в разнообразни дебити, напори, мощност и напрежение, в зависимост от конкрентните нужди на потребителите.

-        хоризонтални едностъпални помпи за вода – отличават се с това, че техните двигатели и помпа са куплирани фланшово или пък с присъединен вал на обща рама. Отличен избор са за изпомпване на големи количества химически и механични неагресивни флуиди. Хоризонталните едностъпални помпи за вода могат да се използват за водоснабдителни, напоителни и индустриални нужди, както и в земеделието и за противопожарни дейности. Други важни характеристики на този тип помпи за вода са сравнително високият им КПД (коефициент на полезна дейност) и дългият им живот във времето.

Помпи за вода 3
Помпи за вода - качество и здравина
 

 

Защо да закупите помпи за вода от Пъмптех ЕООД?   

 

Пъмптех ЕООД е фирма със солиден опит във вноса, търговията и сервиза на помпи за вода и помпено оборудване. Вижте няколко основателни причини да се доверите именно на нас при покупка на помпи за вода:

 

Помпи за вода от Пъмптех ЕООД: Високо качество – предлагаме ви само и единствено помпи за вода от най-високо качество. Помпи за вода, които са дело на реномирани производители и са разработени според последните стандарти в бранша. Помпи за вода, които напълно ще отговорят на нуждите и изискванията ви, и ще направят вашето ежедневие и/или професионална дейност значително по-лесни.

 

Помпи за вода от Пъмптех ЕООД: Конкурентни цени – в допълнение, цените ни са достатъчно конкурентни, особено предвид качеството на предлаганите помпи за вода. Тези цени са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на потребителите и бизнеса. Можете да бъдете сигурни, че при нас ще откриете оптималното съотношение между качество и цена за продуктовата категория „Помпи за вода“.

 

Помпи за вода от Пъмптех ЕООД: Богат избор – ние от Пъмптех ЕООД сме способни да ви предложим изключително богата и разнообразна гама от помпи за вода. Богата и разнообразна гама, включваща всички изброени по-горе видове помпи за вода, както и помпи за вода с различни дебити, напори, мощности и други важни характеристики. Независимо какви са конкретните ви изисквания по отношение на уредите и с какво приложение възнамерявате да ги използвате, Пъмптех ЕООД е подходящият партньор, който ще удовлетвори напълно вашите очаквания.

Помпи за вода 2
Помпи за вода от Pumptech.bg

 

Помпи за вода от Пъмптех ЕООД: Инженерингова дейност и комплексни решения – освен всичко друго, фирма Пъмптех ЕООД ви предлага инженерингова дейност и комплексни решения за уредите от категория „Помпи за вода“. В това число доставка и монтаж на оборудване и материали за хидрофорни системи, шахтови и сондажни кладенци, противопожарни помпи, дренажни помпи, водоснабдителни и напоителни системи, и т.н. В портфолиото си разполагаме с огромен брой реализирани проекти за помпени системи с различни приложения и типове инсталации според конкретните нужди на клиента. Свържете се с екипа ни, за да помогнем и на вас!  
Помпи за вода – същност и значение

Помпи за вода – видове и отличителни характеристики

Защо да закупите помпи за вода от Пъмптех ЕООД?


Филтрирано търсене

Available Options

1,458.00 лв.

Сондажна потопяема помпа Grundfos SQ1-35Конструкция: Многостъпална центробежна потопяема сондажна по..

1,575.00 лв.

Сондажна потопяема помпа Grundfos  SQ1- 50Конструкция: Многостъпална центробежна пото..

1,695.00 лв.

Сондажна потопяема помпа Grundfos SQ1-65Конструкция: Многостъпална центробежна потопяема сондаж..

2,046.00 лв.

Сондажна потопяема помпа SQ1-80Конструкция: Многостъпална центробежна потопяема сондажна помпаРаботе..

2,727.00 лв.

Сондажна потопяема помпа SQ1-140Многостъпална центробежна потопяема сондажна помпа за тесни сондажиН..

2,811.00 лв.

Сондажна потопяема помпа SQ1-155Многостъпална центробежна потопяема сондажна помпа за тесни сондажиН..

Показани 1 от 6 | 114 (19 Страници)