4“ Потопяема хидрофорна помпа Umbra Pompe Acuafluss 55/60

 • Код на продукта: 4“ Потопяема хидрофорна помпа Umbra Pompe Acuafluss 55/60
 • Наличност: В наличност

1,044.89 лв.


4“ Потопяема хидрофорна помпа Umbra Pompe Acuafluss 55/60

  4“ 100мм, потопяема кладенчова помпа с вграден електронен пресостат за автоматично поддържане на постоянно налягане, защита от работа на сухо и претоварване, Помпата е снабдена с 20м кабел и е подходяща за направата на помпено хидрофорни системи от калденци, резервоари и други водоизточници.
  Работен дебит: 0,2 ÷ 3,6 m³/h
  Работен напор: 10 ÷ 52 m
  Максимален напор: 57 m
  Номинален дебит 1,8 m³/h при разполагаем напор 33 m (3,3 bar)
  Възможност за работа в хоризонтално положение,  вграден е възвратен клапан за да намали риска от воден удар. Работен флуид – химически и механично неагресивни, от 0°C до 40°C. Максимално допустимо съдържание на абразиви 60 gr/m³, с размер до 2mm. Помапата е предназначена за продължителна и непрекъсната работа.
  Автоматичен старт и стоп. Помпата стартира при налягане от 1,5 бара при модел Acuafluss 30; и 2,5 бара при модели Acuafluss 40 и 60;
  Защита от работа на сухо ако свърши водата, помпата ще спре. В рамките на час помпата ще стартира 4 пъти на всеки 15минути. След това ще се рестартира на всеки 1 час в продължение на 48 часа
  В случай на блокирана обратна клапа, електрониката ще спре помпата
  Защита от прекомерни стартирания
  За правилна експлоатация трябва да се монтира разширителен съд минимум с 3л обем
  Брой работни колела-10
  Диаметър на помпата: Ø 100 mm (4 инча)
  Диаметър на кладенеца (сондажа): минимум Ø 125 mm
  Дълбочина на инсталиране: максимум 17 m под статичното водно ниво. Помпата трябва винаги да е напълно потопена по време на пуска и работата. За по големи дълбочини се консултирайте с нас
  Допустимо съдържание на пясък: макс. съдържание до 60 g/m³. По-голямо съдържание намалява живота на помпата и увеличава опасността да блокира.
  Tип на двигателя: маслена основа
  Eлектрическа мощност на двигателя до 0,55 kW
  Стартов метод: директен старт- DOL (direct-on-line)
  Захранване:1 x 200-220-230 V, +10%/-6%, 50 Hz
  Брой включвания: мин. макс. 20 до 40 пъти/час
  Комплектация: Дължина на кабела 20 m, изисква се влагозащитено муфиране и удължаване на кабела за по-големи дължини
  Допълнителна информация: има вграден поплавък за защита от работа на сухо, може да се монтира и хоризонтално
  Присъединителен размер на помпата: 1″
  Минимално отстояние от дъното на сондажа 2 м , на кладенци - 0,5м, резервоари - 0,3м
  Производител: Umbra Pompe -Италия

  Помпите са произведени от висококачествена неръждаема стомана, с включени многобройни и продължителни хидравлични и електрически тестове. Могат да се разглобят много лесно за да се ремонтират или почистят. Дължината на кабела е между 1,5 и 20м Н07. Има варианти с и без поплавък за защита от работа на сухо.

  Материали
  Корпус на помпата, двигателя, дръжка и решетка от неръждаема стомана AISI 304. Работни колела, дифузьори и сепаратори от подсилен PPO Всяко стъпало на помпата е напаснато към неръждаем абразиво устойчив пръстен. Вала на двигателя е изработен от неръждаема стомана AISI 420. Механичното уплътнение е Алуминий/графит със смазка.( Силкион/Карбид е вариант при запитване) Специален маншон е монтиран да предпазва от проникване на вода и пясък в двигателя.
  Ел.Двигател
  Асинхронен, 230V 50 HZ монофазен или 400V-50HZ трифазен. Други напрежения и честоти са възможни по задание. Клас F на изолация. Вътрешното охлаждане на двигателя се осъществява благодарение на не зъмарсяващо минерално масло. Двигателя се охлажда външно благодарение на преминаващата вода или течност. Вградена защита от претоварване.

  Разгледайте още : хидрофори

  Тагове: 4“ Потопяеми хидрофорна помпи Umbra Pompe