Инвертори

Инвертори

Инвертор за помпа – какви са неговите функции?

 

Покупката на инвертор е много важна за всеки един собственик или поддържащ определена помпена система за водоснабдяване на сграда или обект. Именно от работата на съответния инвертор (наричан още честотен преобразувател) зависи да се гарантира правилното управление на помпата, което би я предпазило от сривове и нежелани инциденти, и би съхранило отличното й състояние във времето. Ето малко повече информация за основните функции, които ще ви предостави качественият инвертор за помпа: 

Виж повече   

1.     Функции на инвертор за помпа: Защита от нежелани инциденти – на първо място качественият инвертор е способен да предотврати различни инциденти, свързани с вашата помпа. Той гарантира постоянно налягане на изхода на системата, предпазвайки я от претоварване. Тази функция на използвания инвертор осигурява защита срещу сух ход, срещу късо съединение, срещу сривове в системата и т.н. Така че е от голямо значение да подберете правилния инвертор за вашата помпена система, за да може той да изпълнява пълноценно своите функции.

2.     Функции на инвертор за помпа: Комфорт и икономия на електроенергия – споменатите дотук функции на уредите от категория „Инвертор“ позволяват поддържането на постоянно налягане в сградните инсталации. Това води до по-голям комфорт при работата на инсталираните помпени системи. А също така и до икономии на електроенергия, които несъмнено ще се усетят от домакинствата и бизнесите.  

3.     Функции на инвертор за помпа: По-дълъг живот на помпите – гарантирането на постоянно налягане, комфортът в работата на помпените системи и предпазването им от претоварване удължава живота на въпросните системи. В този смисъл благодарение на правилно подбрания инвертор инвестицията, която сте вложили в закупуването на съответните помпи, ще се запази за значително по-голям период от време. 

Инвертор 1
Инвертор - функции
 

Как да изберете подходящия инвертор за помпа?

 

Както вече отбелязахме по-горе в текста, от огромно значение е да подберете правилния инвертор за вашата помпена система. Няколко са факторите, които трябва да вземете под внимание по отношение на този избор. Сред въпросните фактори са съответствието с мощността на двигателя, както и с типа на захранващата мрежа, наличните допълнителни екстри и брандът, към чийто каталог принадлежи уредът. Нека да разгледаме поотделно всеки от споменатите фактори, свързани с избора на инвертор:

 

-        съответствие с мощността на двигателя – започнете избора на инвертор от проверка на съответствието на набелязаните модели уреди с мощността на двигателя на вашата помпена система. Хубаво е мощността на закупения инвертор да бъде малко по-голяма, за да остане известен запас за потенциални аварийни ситуации. Например ако мощността на двигателя на помпата е 2,5 кВт, е препоръчително да закупите инвертор с мощност 3 кВт.  

-        съответствие с типа на захранващата мрежа – също така трябва да се избере инвертор, който съответства на типа на захранващата мрежа. Въпросната захранваща мрежа може да бъде с изходно напрежение от 220 V или пък 380 V. Проверете за кой от двата варианта става въпрос, преди да пристъпите към покупката на инвертор. 

-        допълнителни екстри – при голяма част от предлаганите към настоящия момент на пазара модели инвертор са налице някои допълнителни екстри. Допълнителни екстри, които биха могли да направят работата на съответния уред значително по-полезна и ефективна. Като примери за такива допълнителни екстри ще посочим функцията за проследяване на сухо движение, както и системата за активно охлаждане. Един инвертор със система за активно охлаждане е способен да неутрализира топлината, която се отделя по време на работата на полупроводниковите превключватели.

-        бранд – не пренебрегвайте бранда, към чийто каталог принадлежат набелязаните от вас уреди, като фактор при избора на инвертор. Съветът ни към вас е да се насочите към брандове, които са с достатъчно утвърдено име и репутация на пазара. Брандове, които са доказали, че не правят никакъв компромис с качеството и предлагат на потребителите само и единствено най-доброто. Пример за такъв бранд, що се отнася до уредите от категория „Инвертор“, е Coelbo.

Инвертор 2
Инвертор за помпа Coelbo

 
Защо да закупите инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД?

 

Пъмптех ЕООД е фирма с голям опит във вноса, търговията и сервиза на помпи за вода и помпено оборудване. Вижте няколко основателни причини да се доверите именно на нас, когато става въпрос за покупката на инвертор за помпа:

 

Покупка на инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД: Високо качество – доверявайки се на екипа на фирма Пъмптех ЕООД, ще си гарантирате получаването на инвертор от най-високо качество. Инвертор, който е дело на реномиран производител и е изработен според последните стандарти в сферата. Инвертор, който ще бъде способен ефективно да защити вашата помпена система от нежелани инциденти, както и да удължи живота й във времето.  

 

Покупка на инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД: Конкурентни цени – освен високо качество, фирма Пъмптех ЕООД ще ви предостави и максимално конкурентни и изгодни за вас цени. Цени, които са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Можете да бъдете сигурни, че избирайки нас, ще получите оптималното съотношение между качество и цена за категория „Инвертор“.

 

Покупка на инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД: Богат избор – подбрали сме достатъчно богата и разнообразна гама от уреди в категория „Инвертор“, така че да отговорим на нуждите и изискванията на всеки един потребител. Богата и разнообразна гама, в която влизат уреди с различни характеристики, функционалности и допълнителни екстри. Независимо какви точно са параметрите на помпената система, която притежавате, при нас ще намерите подходящия за нея инвертор.

Инвертор 3
Инвертор за стенен монтаж от Pumptech.bg

 

Покупка на инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД: Професионална консултация – и накрая, при нужда от професионална консултация по отношение на избора на инвертор, не се колебайте да се свържете с екипа на фирма Пъмптех ЕООД. Ние с радост ще отговорим на всичките ви въпроси и ще ви дадем необходимата информация за набелязаните от вас уреди. Информация, която би ви помогнала да направите верния избор от гледна точка на вашата помпена система и приложенията, които сте предвидили за нея.   Инвертор за помпа – какви са неговите функции?

Как да изберете подходящия инвертор за помпа?

Защо да закупите инвертор за помпа от фирма Пъмптех ЕООД?


810.26 лв.

Проточен инвертор Coelbo Speedmatic Easy 12 MM осигурява контрол и автоматично р..

920.99 лв.

Проточен инвертор coelbo speedmatic easy 10mт осигурява контрол и безопасност срещу претоварва..

1,170.37 лв.

Инвертор с датчик COELBO Speedbox 1112MM е инвертор за монтаж на стена управлява една помпа чре..

1,462.97 лв.

Инвертор COELBO Speedbox 1305 ТТ е инвертор за монтаж на стена управлява една помпа чрез р..

1,539.49 лв.

Инвертор за стенен монтаж Coelbo Speedbox 1309ТТИнвертор за монтаж на стена управлява една пом..

1,800.58 лв.

Инвертор COELBO Speedbox 1314 ТТ за монтаж на стена управлява една помпа чрез регулиране н..

Показани 1 от 6 | 8 (2 Страници)