Хидрофорни помпи и системи

Хидрофорни помпи и системи

"Хидрофорите" служат за водоснабдяване и повишаване на налягането в едно и двуфамилни къщи или по-големи сгради. Захранването може да се осигурява от водопровода до колкото това е възможно или от буферен резервоар. Системите се изчисляват строго индивидуално според консумацията, след което се определят диаметрите на тръбите и работен дебит и налягане. При съществуваща ситуация се взимат предвид параметрите на вече изградената система. Управлението се усъществява с механичен или електронен пресостат и мембранен разширетелен съд, който съхранява определено количество вода и така съкращава броя стартирания на помпата. Има варианти за управление с елктронен пресостат с мембрана без разширителен съд и с инверторно управление, като се регулират оборотите на двигателя на помпата според консумацията и по този начин се постигат комфорт, икономии на вода и електричество. Препоръчително е да се предвиди защита от работа на сух ход и моторна защита.


Хидрофори – базова информация

Употребата на хидрофори се свързва с дейностите по водоснабдяване и повишаване на налягането. Те намират приложение както при еднофамилни и двуфамилни къщи, така и при по-големи типове сгради. Възможно е да се захранват от водопровода или пък от буферен резервоар. Когато се залага на хидрофорни системи, трябва задължително да се вземат предвид индивидуалните нужди и стандартната консумация на вода, която се осъществява от обитателите на съответната сграда. На тази база се изчислява какви е необходимо да бъдат диаметрите на тръбите, работният дебит и налягане. Така се гарантира, че наличните хидрофори ще отговорят в пълна степен на потребителските нужди и изисквания.

Виж повече        

Как се осъществява управлението на хидрофори? Това става посредством механичен или електронен пресостат, към който е добавен мембранен разширителен съд. Ролята на въпросния мембранен разширителен съд е да съхранява дадено количество вода и да намалява броя на стартиранията на помпата. На пазара се предлагат хидрофори с опция за управление с електронен пресостат с мембрана без разширителен съд и с инверторно управление. При този вариант се осъществява регулиране на оборотите на двигателя на помпата според конкретната консумация. Преимуществата от така описания метод на работа са по-големият комфорт, както и реализираните икономии на вода и електричество. За употребата на хидрофори е силно препоръчително да бъдат предвидени защита от работа на сух ход и моторна защита. 

Хидрофори – в кои ситуации са подходящи за използване?

Както вече отбелязахме в самото начало на текста, уредите от категория „Хидрофори“ са чудесен избор за повишаване на налягането на водата. Тази тяхна функция е особено важна за високите части на сградите, където често са налице проблеми с налягането. Хидрофори се използват за пълноценно и максимално ефективно снабдяване на даден обект с вода от собствен водоизточник. Както и за снабдяване с вода от междинно хранилище, което в повечето случаи е пряко свързано със селищната водопроводна система.

Хидрофори 1
Хидрофори за водоснабдяване

Как трябва да се подходи при избора на хидрофори?

При избора на хидрофори трябва да се подходи с необходимото внимание и отговорност. В крайна сметка от закупените хидрофори ще зависят надеждното водоснабдяване и/или повишаване на налягането на водата във вашите сгради или обекти. Няколко са главните фактори, които ви съветваме да огледате добре, преди да вземете окончателното решение за покупка на даден модел хидрофори. Като например дебита на височината на водния стълб или пък големината на мембранния разширителен съд, в който ще се съхранява водата. Тези фактори до голяма степен ще определят полезността на съответните хидрофори за вас като потребители.

Дебитът на височината на водния стълб всъщност представлява разстоянието между резервоарите за вода и най-високата точка, до която тя трябва да достигне. Необходимо е да сте сигурни, че набелязаните от вас хидрофори ще са способни да покрият ефективно това разстояние и да гарантират постоянното водоснабдяване на всички части от сградата или обекта. Що се отнася до големината на мембранния разширителен съд, от нея зависи колко често би ви се налагало да включвате помпата. Това е от значение не само за личния ви комфорт, но също така и за съхраняването на отличното състояние на помпата във времето. Колкото по-рядко ви се налага да включвате помпата, толкова повече ще спомогнете за удължаване на нейния живот.

Има още един съществен фактор, на който е добре да обърнете внимание при избора на хидрофори. Става въпрос за мощността на съответните хидрофори. Необходимата мощност на тези хидрофори трябва да бъде определена на база на стандартното потребление на вода, което се осъществява от обитателите на сградата или обекта за даден период от време. Колкото повече на брой са обитателите, толкова по-голямо ще е потреблението на вода. И съответно толкова по-голяма мощност на закупените хидрофори ще е необходима, за да удовлетвори напълно потребителските нужди.

Какви особености във връзка с монтажа и употребата на хидрофори е добре да имате предвид?

При монтажа на хидрофори е от голямо значение да бъде налице равна площ. Ако атмосферните условия не са подходящи, отложете монтажа за малко или пък си осигурете навес. След като започнете работа със закупените от вас хидрофори, е хубаво веднъж на тримесечието да проверявате всички елементи на уредите. По този начин ще можете да се уверите, че вашите хидрофори работят изправно и изпълняват пълноценно приложениятта, които сте предвидили за тях.

Хидрофори 2
Хидрофори - особености

Защо да закупите хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД?

Пъмптех ЕООД е фирма, която притежава солиден опит във вноса, търговията и сервиза на помпи за вода и помпено оборудване. Ето няколко основателни причини да се доверите именно на нас, когато имате нужда от хидрофори:

Покупка на хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД: Високо качество – ние от фирма Пъмптех ЕООД ви предлагаме само и единствено хидрофори от най-високо качество. Хидрофори, които отговарят на последните стандарти в бранша и ще работят при очакваните от вас нива на надеждност и ефективност.

Покупка на хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД: Конкурентни цени – в същото време цените ни са достатъчно конкурентни и изгодни за нашите клиенти. Те са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Можете да бъдете сигурни, че в каталога на фирма Пъмптех ЕООД ще намерите оптималното съотношение между качество и цена за категория „Хидрофори“.

Покупка на хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД: Богат избор – подбрали сме достатъчно богата и разнообразна гама от хидрофори, така че да удовлетворим нуждите и изискванията на максимално широк кръг от потребители. Независимо хидрофори с какви характеристики търсите и за кои от изброените по-горе приложения са ви необходими, фирма Пъмптех ЕООД е подходящият партньор за вас.

Покупка на хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД: Инженерингова дейност и комплексни решения – и накрая, предлагаме ви инженерингова дейност и комплексни решения за закупуваните хидрофори. Реализирали сме огромен брой проекти за помпени системи с различни приложения и типове инсталации според изискванията на клиентите. Свържете се с екипа ни, за да помогнем и на вас!

Хидрофори – базова информация

Хидрофори – в кои ситуации са подходящи за използване?

Как трябва да се подходи при избора на хидрофори?

Какви особености във връзка с монтажа и употребата на хидрофори е добре да имате предвид?

Защо да закупите хидрофори от фирма Пъмптех ЕООД?


475.54 лв.

Хидрофорна помпена система Speroni HW 22 CAM 80 1x230VХидрофорни помпи SPERONI HW22 са авт..

566.35 лв.

Хидрофорна помпена система Speroni HW 22 CAM 80 1x230VХидрофорни помпи SPERONI HW22 са авт..

1,044.89 лв.

4“ Потопяема хидрофорна помпа Umbra Pompe Acuafluss 55/604“ 100мм, потопяема кладенчова помпа с..

890.00 лв.

ХАРАКТЕРИСТИКА:Инверторна хидрофорна, безшумна помпа с честотен преобразувател за автоматично регули..

766.00 лв.

Монофазната инверторна хидрофорна помпа за вода IBO MAGNET-750 AUTO е мощна и удобна помпа, предназн..

1,170.00 лв.

Монофазната инверторна хидрофорна помпа за вода IBO MCI 4 AUTO е мощна и удобна помпа, предназначена..

Показани 1 от 6 | 13 (3 Страници)