Помпи за дренаж, дъждовни и отпадни води

Помпи за дренаж, дъждовни и отпадни води
Тези устройства, преди да започнат да се използват се поставят на дъното на обекта. Много са популярни сред хората с вили и домове извън града, тъй като се монтират и демонтират лесно.
Предимствата им са, че се характеризират с малък напор но с голям дебит, сравнително висока производителност, малки и леки и могат да работят в автоматичен режим в канализацията или дренажна система.
Имат защита наречена поплавък, която не позволява на помпата да пресъхне. Тъй като дренажните помпи са мощни и издръжливи намират приложение в индустрията и селското стопанство. Подходящи са за изпомпване както на мръсна вода, така и на чиста вода.
Използват се за отводняване на:

 • мазета ;
 • мази ;
 • строителни изкопи ;
 • градини ;
 • помещения ;
 • басейни ;
 • бъчви ;
 • канавки ;
 • канали и др.

  Помпа за мръсна вода – същност и значение

   

  Помпа за мръсна или отпадни вода наричаме устройство, който се поставя на почти на дъното на канализационни шахти, ями или резервоари и може да се припомпва по-едри частици с размери от 25 до 100мм  дори и в повече в зависмост от конкретният модел.

  Виж повече      Този тип помпа е доста популярна и разпространена сред хората, притежаващи извънградски домове и вили. Също така се използва широко в индустрията, градската инфраструктура и селското стопанство. Сред главните преимущества от употребата на помпа за мръсна вода са съчетанието между малък напор и голям дебит, високата производителност, както и възможността за работа в автоматичен режим в канализацията и дренажна система. В следващите редове ще ви разкажем малко повече за основните видове помпа за мръсна вода, които се предлагат на пазара, и за другите съществени фактори при избора на уреди от тази категория. В допълнение, ще научите защо закупуването на помпа за мръсна вода от фирма Пъмптех ЕООД е най-добрата опция за вас.
  Помпа за мръсна вода 1
  Помпа за мръсна вода - същност и видове

    

  Кои са основните видове помпа за мръсна вода? 

   

  Два са основните видове помпа за мръсна вода. Става въпрос за помпа, предназначена за отпадни и замърсени води, и за помпа за дренаж и леко замърсени води. Ето какво трябва да знаете за всеки от двата типа помпа за мръсна вода:

   

  -       помпа за отпадни и замърсени води – първият вид помпа за мръсна вода е тази, която се използва за отпадни и силно замърсени води. Тя намира приложение при сгради, които са под нивото на градската канализация и е нужно да се извърши препомпване на отпадните води, както и при пречиствателни станции за отпадни води, дренаж и отводняване. Въпросната помпа за мръсна вода обикновено е с няколко различни типа колела, като сред тях са отвореното работно колело вортекс, едноканално работно колело и многоканално такова, както и колело за помпа с режещ механизъм. Задължително трябва да има защита от претоварване, прегряване и работа на сух ход, а при трифазните помпи за отпадни и замърсени води е необходима и защита от размяна и отпадане на фаза, и от дисбаланс.

  -       помпа за дренаж и леко замърсени води – вторият вид помпа за мръсна вода е предназначена за отводняване на подпочвени води, употреба при строителни изкопи, дренажни системи, мазета и подземия. Също така е подходяща за използване, когато трябва да се отводни дадена сграда или помещение след настъпило наводнение, както и когато е необходимо да се напълнят резервоари при ниски напори. Отличителни характеристики на този вид помпа за мръсна вода са комбинацията между нисък напор и голям дебит, и около 3 до 15 мм максимална големина на преминаващите частици.  

   

   

  Какви други съществени фактори трябва да вземете под внимание при избора на помпа за мръсна вода?

   

  Освен това към коя от двете споменати групи принадлежи, е необходимо да вземете под внимание и още няколко съществени фактора при избора на помпа за мръсна вода.  Вижте кои фактори имаме предвид:

   

  -       избора на помпа за мръсна вода: дебит – дебитът на дадена помпа за мръсна вода ви показва количеството вода в литри, което устройството е способно да изпомпи в рамките на един час. Този фактор трябва да се съобрази с вашите нужди и с приложението, за което смятате да използвате закупената помпа за мръсна вода.

  Помпа за мръсна вода 2
  Помпа за мръсна вода - особености при избор

  -       избора на помпа за мръсна вода: максимална напорна височина – максималната напорна височина също е от голямо значение, когато се избира помпа за мръсна вода. На пазара можете да откриете разнообразни уреди от категорията по отношение на този критерии. От помпи, чиято максимална напорна височина е 5 – 10 метра, до такива, при които тя достига до 50 – 60 метра. Напорната височина се определя от геодизичната, изчислените местни загуби от триене и оптимален диаметър така че да не се получава запушване на помпата за мръсна вода и отвеждащата канализационна тръба!

  -       избора на помпа за мръсна вода: изчисленията се извършват от съответните проектанти в областта на отпадните води, входящ дебит, напорна височина, обем на събирателната шахта, степен на замърсяване, абразивност и агресивност на флуида и т.н.

  -       избора на помпа за мръсна вода: марка - съветваме ви да се насочите към марки, които са достатъчно утвърдени и реномирани на пазара. Марки, които са доказали, че не правят никакви компромиси с качеството и ефективността на своите уреди. Като примери за такива марки помпа за мръсна вода бихме дали Pentair Jung Pumpen, SPT Pumpen и др.  

   

  Защо да закупите помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД? 

   

  Пъмптех ЕООД е фирма, която притежава солиден опит във вноса, търговията и сервиза на помпи за вода и помпено оборудване. По-надолу ще изведем няколко основателни причини да закупите помпа за мръсна вода именно от нас:

   

  Помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД: Високо качество -  от фирма Пъмптех ЕООД ще закупите помпа за мръсна вода от най-високо качество. Помпа за мръсна вода, която е дело на реномиран производител и е изработена според последните стандарти и изисквания в сферата. Помпа за мръсна вода, която е способна да се справи с твърдите частици и ще удовлетвори напълно вашите нужди.

   

  Помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД: Конкурентни цени -  освен високо качество, фирма Пъмптех ЕООД ви предлага и конкурентни цени. Цени, които са съобразени с особеностите и тенденциите на българския пазар, както и с финансовите възможности на средностатистическия потребител. Можете да бъдете сигурни, че при нас ще намерите оптималното съотношение между качество, надеждност и цена за категория „Помпа за мръсна вода“.

  Помпа за мръсна вода 3
  Помпа за мръсна вода от Pumptech.bg

   

  Помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД: Богат избор – подбрали сме изключително богата и разнообразна гама от устройства в категория „Помпа за мръсна вода“. В тази богата и разнообразна гама влизат помпи за отпадни и замърсени води, както и такива за дренаж и леко замърсени води. Помпи с различен дебит, максимална напорна височина и други водещи характеристики. Ще предложим необходимите аксесоари, ВИК арматура, защити, автоматика и управление за помпи за отпадни води Независимо каква точно помпа за мръсна вода търсите, фирма Пъмптех ЕООД е подходящият партньор за вас.

   

  Помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД: Инженерингова дейност и комплексни решения – и не на последно място, фирма Пъмптех ЕООД предлага на клиентите си инженерингова дейност и комплексни решения по отношение на уредите от категория „Помпа за мръсна вода“. Реализирали сме успешно огромен брой проекти за помпени системи с различни приложения и типове инсталации. Свържете се с нас, за да ви подпомогнем максимално в тази посока!      

              Помпа за мръсна вода – същност и значение

              Кои са основните видове помпа за мръсна вода?

              Какви други съществени фактори трябва да вземете под внимание при избора на помпа за мръсна             вода?

              Защо да закупите помпа за мръсна вода от Пъмптех ЕООД?


Филтрирано търсене

826.00 лв.

Бензиновата помпa IBO H-BZP-20 е монтирана върху специално пригодена рамка, изработен..

1,130.00 лв.

Бензиновата помпa IBO H-BZP-30 е е монтирана върху специално пригодена рамка, из..

Показани 1 от 2 | 2 (1 Страници)